minadagar

Alla inlägg den 20 juni 2009

Av Maria - 20 juni 2009 09:37

F ringde när han kom till jobbet kvart i nio imorse och sa att det kändes som att han drömde och i drömmen var ensam i hela världen... Under de tre milen han har till sitt jobb mötte han inte en enda bil! Och då är det ändå motorväg. Förutom dom stackare som jobbar och vi som har småbarn, ligger nog resten av Sverige och sover sött i sina sängar. Eller har vaknat vart uppe och spytt, pillat i sig en Alvedon och gått och lagt sig igen. Härliga svenska tradition. Dansa som en lustig groda runt ett blomklätt kors med hängande ringar, ha halvvissna blommor i håret och supa skallen av sig till nubbe och sill. Härlig tradition vi svenskar har ;)

Jag hoppade över det i år, eller nja.. Vi skulle åkt ut till Borsökna för att ta del av dansen runt stången men av nån lustig anledning så regnade det... Eller jag menar vräkte det ner! Oliver skulle få vara med om det nästa år istället kom vi fram till enhälligt. Istället drack vi kaffe och åt mina hembakta jordgubbsmuffins =)

Då slutade det förstås att regna och vi tjejer tänkte att Djurgården med Sörmlandsgården var ett närma alternativ så jag, mamma, Cissi och barnen styrde kosan ditåt. Vi hann dit knappt tio minuter innan det var slut på sång och lustiga hoppande grodor. MEN, vi gick för att man SKA göra det och för att Oliver nog skulle tycka om det... och det gjorde han. Livemusik och dansande barn gillar han.

Framåt kvällen åkte vi ut till goa Lena och hennes familj och grillade och hade det supertrevligt! Oliver var jätteduktig och lekte för sig själv. Ett tag fick han även vara med tjejerna på 5 och 11 år och vara deras lilla kelgris. Duktiga snälla lilla Oliver var vaken ända till strax efter halv elva! Somnade sött i vagnen med ett tjockt lager filtar över sig. Hög mysfaktor :)

Kom hem vid tolv som den Askunge man är efter lagom mycket vin men alldeles för mycket mat. Idag mår man som en prinsessa gentemot många andra svenskar som firat denna underbara svenska tradition =)=)=)

Hoppas att alla ändå hade superhärlig midsommar. För det hade jag!


// M 

Ovido - Quiz & Flashcards